Over ons

Pontes: Een brug naar de toekomst !

Het Goese Lyceum, locatie Bergweg is een onderdeel van Stichting Scholengroep Pontes, een scholengroep die sinds 1 september 1999 bestaat. 

Over de school:

Het Goese Lyceum,  locatie Bergweg biedt een krachtige en veilige leeromgeving, met aandacht voor hoofd, hart en handen. Het gaat om de kennis, de vaardigheden en het doen. Leerlingen kunnen hun talenten ontwikkelen en hun passie ontdekken. 
Er is een uitdagende omgeving met echte auto’s, echte keukens en er zijn levende dieren. Bij de theorie wordt gebruik gemaakt van digitale middelen in combinatie met boeken. 

Wij vinden het op onze school belangrijk dat de leerlingen zich op school veilig voelen, zodat ze hun zelfvertrouwen vergroten. Er wordt veel aandacht besteedt aan sociale, culturele en creatieve vaardigheden. Het gaat er vooral om dat leerlingen zich ontwikkelen op zowel kennis niveau (het leren leren), op sociaal niveau (het omgaan met je omgeving) en persoonlijke ontwikkeling (wie ben ik nu eigenlijk en wat kan ik).
 
De school vindt het belangrijk dat:
•    je leert door te doen
•    je passende ondersteuning ontvangt
•    je fouten mag maken
•    je ervaring op doet tijdens verschillende excursies en stages 
•    je mag zijn wie je bent

Onze kijk op het onderwijs:
Een krachtige, uitdagende en veilige leeromgeving voor de leerlingen met aandacht voor hoofd, hart en handen. Goede examenresultaten en doorstromingsmogelijkheden. Het gebruik van moderne leermiddelen. Aandacht voor sociale, culturele en creatieve vaardigheden.

Pontes als werkgever,  dit zeggen collega's:
"Al 17 jaar ga ik met plezier naar mijn school, naar mijn leerlingen en naar mijn fijne collega's. 
Toen ik hier toen de tijd binnenstapte was de school al bruisend, zat vol met ideeën en vernieuwingen. Dit is tot nu toe nooit gestopt. Heb je een plan, overleg het even met de directie en er is dan heel veel mogelijk.
 
De 7 profielen die we aanbieden zijn zeer gevarieerd. Zo ook de collega's die de profielen bemannen. Toch is er een gevoel van saamhorigheid en vormen we een hecht team. Ben je nieuw of werk je er al jaren, er is geen onderscheid. Je voelt je snel thuis.
 
Het Goese lyceum, locatie Bergweg, daar wil je gewoon werken!"