Over ons

Over Het Driespan
In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze corporate website.

Over Het Olivijncollege
Het Olivijncollege te Ossendrecht maakt per 1 augustus 2018 onderdeel uit van Het Driespan en is een cluster 4 school die onderwijs en begeleiding op maat biedt.
Het Olivijncollege wil samen met Via Almata de regionale specialist zijn in de opvoeding, de behandeling en het lesgeven aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, die via een rechterlijke maatregel binnen de instelling worden geplaatst. Het doel van de gezamenlijke inspanningen is het verminderen van probleemgedrag en het bieden van een reëel toekomstperspectief. Op Het Olivijncollege willen we de jongeren ondersteunen om met betrokkenheid en veiligheid nieuwe kansen te zien en met zelfvertrouwen de nieuwe kansen aan te pakken. Ons motto is ‘Samen op zoek naar jouw talent!’